Kuhinje po meri | moderne kuhinje | klasične kuhinje | kuhinje miha - KUHINJE MIHA

Pojdi na vsebino

Glavni meni:

Kuhinje

Kuhinja

Kuhinja ni kar neki prostor, ki so si ga izmislili sodobni arhitekti, temveč je prostor, ki je sestavni del vsake hiše in vsakega stanovanja že od antičnih in še starejših časov dalje. Povezana je s prehranjevanjem, ki nas spremlja od rojstva do smrti in je človekova nuja. Skozi zgodovino se je oblika kuhinj spreminjala, funkcija pa je ostala ista. Priprava hrane se je selila iz ognjišč na odprtih dvoriščih v notranjost stavbe, v prostore, ki so se imenovali črne kuhinje, kjer se je kurilo na odprtih ognjiščih, dim pa je po dimniku zapuščal prostor. Saje so se nabirale na stenah in od tod so črne kuhinje dobile ime. Takšne kuhinje pomni še marsikatera babica ali dedek, ker so v njih pripravljali hrano za svoje družine.

Moderna tehnika in tehnologija pa je počasi, skozi zadnja desetletja spreminjala miselnost ljudi, s tem pa tudi obliko in funkcionalnost kuhinj. Izdelava novih, modernih kuhinj je morala slediti hitrim trendom razvoja bele tehnike. Vgradne pečice, hladilniki, štedilniki, pomivalni stroji, mikrovalovne pečice, vgradna korita s tekočo vodo, vse te stvari so bile še za koga od naših staršev znanstvena fantastika. Danes je to standard, ki se mu morajo prilagajati vsi sodobni oblikovalci in proizvajalci kuhinj.

Moderna kuhinja mora biti narejena po meri človeka. Vsak človek pa lahko ima svoj trend. Nekomu so bolj pri srcu kuhinje s »starinskim«, rustikalnim videzom, drugi imajo raje klasične kuhinje z ravnimi površinami vrat, na katerih se ne pozna vsak prstni odtis, tretji se navdušujejo nad visoko sijajnimi kuhinjami, ki jih krasijo materiali kot so krom, steklo, plastika, naravni kamen…

MIHA s.p | Kuhinje po meri | Moderne kuhinje | Klasične kuhinje

Pokličite nas in skupaj bomo naredili 3D izris vaše nove kuhinje, kuhinje vaših sanj.

   


Nazaj na vsebino | Nazaj na glavni meni